Γερμανία: Προς απέλαση δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν επίθεση

Στην απέλαση δύο ανδρών που έχουν γεννηθεί στη χώρα από αλλοδαπούς γονείς και οι οποίοι κατηγορούνταν ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση θα προχωρήσουν οι γερμανικές αρχές.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους απόφαση που λαμβάνουν οι γερμανικές αρχές. Οι δύο άνδρες, ένας 27χρονος Αλγερινός και ένας 22χρονος Νιγηριανός, που έχουν χαρακτηριστεί «επικίνδυνοι», συνελήφθησαν στις 9 Φεβρουαρίου με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση. Στη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στα σπίτια τους, στην πόλη Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας, βρέθηκαν ένα όπλο και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, ωστόσο δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Το δικαστήριο δεν προχώρησε τη νομική διαδικασία σε βάρος τους καθώς αποφάσισε ότι ακόμη κι αν οι δύο ύποπτοι είχαν αναφερθεί στην πιθανότητα να διαπράξουν τρομοκρατική επίθεση, δεν είχαν αποφασίσει τίποτε συγκεκριμένο.
Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ο Μπόρις Πιστόριους, αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία απέλασής τους, εναντίον της οποίας άσκησαν έφεση ενώπιον του διοικητικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου, το οποίο τελικά επικύρωσε την απέλασή τους.
Ο Πιστόριους πρόσθεσε ότι οι άνδρες θα απελαθούν το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν τα μέσα Απριλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.