Germanwings: Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι ο ένας πιλότος ήταν εκτός πιλοτηρίου

Ανακοίνωση με την οποία δεν διαψεύδει, αλλά και δεν επιβεβαιώνει ότι ο ένας εκ των δύο χειριστών του Airbus, το οποίο συνετρίβη στη νότια Γαλλία, βρισκόταν κλειδωμένος εκτός πιλοτηρίου την ώρα της συντριβής εξέδωσε η Germanwings.

«Υπάρχουν αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες ένας εκ των δύο πιλότων φέρεται να εγκατέλειψε το πιλοτήριο και στη συνέχεια δεν μπορούσε να εισέλθει ξανά σε αυτό. Δεν έχουν λάβει σχετικές πληροφορίες από τις αρχές οι οποίες διεξάγουν την έρευνα κι έτσι αδυνατούμε τόσο να επιβεβαιώσουμε όσο και να διαψεύσουμε τις αναφορές των New York Times.

»Εργαζόμαστε για την απόκτηση όσο πιο λεπτομερών πληροφοριών γίνεται, ωστόσο δεν θα λάβουμε μέρος σε κανενός είδους διακίνηση θεωριών. Η έρευνα για το τι προκάλεσε το ατύχημα είναι υπό την ευθύνη των αρμόδιων αρχών», σημειώνει η γερμανική εταιρεία, η οποία είναι θυγατρική της Lufthansa.
«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», αναφέρει ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση», λέει ο ερευνητής, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Δεν διευκρινίζεται εάν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.