Γι’ αυτό κατέρρευσαν δεκάδες χιλιάδες κτήρια στον σεισμό στην Τουρκία – Το τσιμέντο θρυμματίζεται στα χέρια

Δημοσιογράφος του CNN Turk κρατάει και διαλύει με ένα χέρι κομμάτια τσιμέντου από κτήριο που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, αποκαλύπτοντας το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένα όλα τα κτίσματα που έπεσαν και σκότωσαν περισσότερους από 40.000 ανθρώπους.

Τα κτήρια που ισοπεδώθηκαν μετά τον σεισμό στην Τουρκία ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, τα οποία κατέρρευσαν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα και μετατράπηκαν σε άμορφους λόφους τσιμέντου, άμμου και σίδερου ενώ παράλληλα παγίδευσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα συντρίμμια τους. Κάποιοι από αυτούς σώθηκαν ακόμα και μετά από 248 ώρες εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια. Όμως, κάποιοι άλλοι, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι δηλαδή, καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια και έχασαν τη ζωή τους.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο που παρουσίασε η εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η δημοσιογράφος του CNN Turk παίρνει στα χέρια της ένα κομμάτι τσιμέντο και με πολύ μεγάλη ευκολία το κάνει κομμάτια.

Δείτε το βίντεο:




Κανονικά αυτό το υλικό δεν θα έπρεπε να σπάει με τίποτα, ωστόσο η δημοσιογράφος το θρυμματίζει μόνο με το ένα χέρι, χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια, σαν να κρατάει ένα κομμάτι φρέσκου ψωμιού. Μπορεί κανείς να καταλάβει έτσι γιατί κατέρρευσαν τόσα κτήρια στην Τουρκία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.