Για ρωσική παραβίαση μιλά η Φινλανδία με φόντο επίσκεψη από το Πεντάγωνο

Το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ενδέχεται να προχώρησαν δύο φορές σε παραβίαση του εναέριου χώρου την Πέμπτη. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για αεροσκάφη Sukhoi 27.

Oι αναφορές από το Ελσίνκι σημειώνουν ότι την Παρασκευή υπογράφεται συμφωνία αμυντικού χαρακτήρα μεταξύ Φινλανδίας και ΗΠΑ.

Ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας Μπομπ Γουέρκ βρίσκεται στη Φινλανδία την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου μεταξύ άλλων θα υπογραφεί και κοινή «δήλωση πρόθεσης» για ανάπτυξη της φινλανδοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής πως σημειώθηκαν δύο περιστατικά με ρωσικά Sukhoi 27 την προηγούμενη ημέρα στον Κόλπο της Φινλανδίας.

Το πρώτο περιστατικό είχε καταγραφεί στις 16:43 (ώρα Ελσίνκι και Αθήνας) και είχε διάρκεια περίπου ένα λεπτό και το δεύτερο στις 21:33 από διαφορετικό αεροσκάφος.

Στο πρώτο περιστατικό, το ρωσικό αεροσκάφος έφτασε μέχρι ένα χλμ. μέσα στον φινλανδικό εναέριο χώρο πάνω από τη θάλασσα ανοικτά του Πόρβο (ανατολικά του Ελσίνκι).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.