Γιατί δήμαρχος μοιράζει… βιάγκρα στους κατοίκους;

Με μία… ασυνήθιστη μέθοδο αποφάσισε να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα ένας δήμαρχος σε κοινότητα του Παρισιού.

Ο Jean Debouzy, δήμαρχος της μικρής κοινότητας Μοντερό, καταφεύγοντας σε μία «δραστική» λύση επιθυμεί να μοιράσει… βιάγκρα στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να κάνουν παιδιά και να μην κλείσει το τοπικό σχολείο.

«Ένα χωριό χωρίς παιδιά είναι ένα χωριό που πεθαίνει» ανέφερε σε τοπικό μέσο ο κ. Debouzy.

Το χωριό με τους 650 κατοίκους αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, γεγονός που απειλεί τη λειτουργία του σχολείου, στο οποίο πηγαίνουν περίπου 30 μαθητές. Σύμφωνα με τον νόμο της χώρας, οι τάξεις θα πρέπει να διαθέτουν το λιγότερο 24 μαθητές προκειμένου να λειτουργούν, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της Independent.

Λίγο καιρό πριν, μία τάξη σε δημοτικό σχολείο του χωριού Κρετ, στους πρόποδες των Άλπεων, για να μην κλείσει οι γονείς έγραψαν συμβολικά 15… πρόβατα!

Οι νέοι μαθητές «Πήδημα Προβάτου» (όπως αποκαλείται στα γαλλικά το παιδικό παιχνίδι «βαρελάκια») «Μπεεε Ζώον» και «Πανούργος» (από έναν ήρωα του Ραμπελέ, από τον οποίο έχει προέλθει η γαλλική φράση «Πρόβατο του Πανούργου» που σημαίνει τον άνθρωπο που άγεται και φέρεται) περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στους σχολικούς καταλόγους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.