Γκάμπριελ: Να σταματήσουμε να περιφρονούμε και να δασκαλεύουμε τους άλλους

Κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, όπως ανέφερε, «απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου» άσκησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Zίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας παράλληλα ότι η Γερμανία πρέπει να συμβάλει ώστε να καταστεί ισχυρότερη η Ευρώπη.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος σε σημαντικά θέματα δεν εναρμονίζεται πλέον με μας στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει τώρα να υπεραμυνθεί των ιδεωδών του δυτικού κόσμου και γι’ αυτό η Γερμανία πρέπει να συμβάλει, ώστε να καταστεί ισχυρότερη. Iδίως, πρέπει να σταματήσουμε να περιφρονούμε τους άλλους και να τους δασκαλεύουμε. Το κάναμε τα τελευταία χρόνια πολύ συχνά», ανέφερε σε συνέντευξή του στο δεύτερο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Η Δύση έγινε κατά ένα μέρος μικρότερη τις τελευταίες μέρες. Οι επτά μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες θα μπορούσαν να είχαν υποστηρίξει τις βασικές αρχές του δυτικού κόσμου, όχι με την γεωγραφική του σημασία, αλλά υπό την έννοια των κοινωνικών ιδεωδών όπως είναι η δημοκρατία, η ελευθερία της γνώμης, αλλά κυρίως την ισχύος του διεθνούς δικαίου και όχι του δικαίου του ισχυροτέρου», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι «υπάρχουν αρκετοί λόγοι, ώστε να είναι κανείς υπερήφανος για την Ευρώπη: «Πουθενά στον κόσμο δεν ζουν πιο δημοκρατικά, πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα πουθενά στον κόσμο», είπε.
Επισήμανε τέλος ότι η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες, ώστε να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας «κάτι που είναι προς το συμφέρον και της ίδιας», όπως παρατήρησε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.