Η 18χρονη από τη Σ. Αραβία ξαναρχίζει τη ζωή της στο Τορόντο

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να διαφύγει από την οικογένειά της στη Σαουδική Αραβία εξήγησε για πρώτη φορά η 18χρονη Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν, δύο ημέρες αφότου βρήκε τελικά ασφαλές καταφύγιο στον Καναδά. «Σ’ εμάς, τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, μας αντιμετωπίζουν σαν σκλάβες», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση του Καναδά.

Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε στο επίκεντρο τους διεθνούς ενδιαφέροντος, όταν ταμπουρωμένη στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Ταϊλάνδη, ζητούσε απεγνωσμένη βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να μην πέσει ξανά στα χέρια της οικογένειάς της.

«Μας συμπεριφέρονται σαν αντικείμενα, σαν σκλάβες. Ήθελα να πω στον κόσμο την ιστορία μου και τι συμβαίνει στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία», πρόσθεσε.

Η Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν κατάφερε να διαφύγει από την οικογένειά της, μέσα στην οποία όπως κατήγγειλε βίωνε σωματική και ψυχολογική βία, κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού στο Κουβέιτ, καθώς για να βγουν από τη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες, πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα.

Η ίδια δήλωσε μάλιστα στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ανέλαβε την υπόθεσή της, ότι σκοπεύει να αποκηρύξει το ισλάμ, γεγονός που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή της, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Εν τέλει, ο Καναδάς έδωσε άσυλο στη νεαρή γυναίκα, η οποία από το Σάββατο έχει ξεκινήσει μία καινούρια ζωή στο Τορόντο. «Έχω την αίσθηση ότι ξαναγεννιέμαι, ειδικά με την αγάπη που δέχομαι. Πείτε στους Καναδούς ότι τους αγαπώ», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.