Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί ΗΠΑ και Δύση – «Τα τανκ που στείλατε θα γίνουν στάχτη»

Οργή στη Βόρεια Κορέα προκάλεσε η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να στείλει 31 άρματα μάχης M1 Abrams, καθώς η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Τζο Γιονγκ εκτίμησε ότι η Ρωσία θα κάνει «στάχτη» τα αμερικανικά και δυτικά όπλα.

Σύμφωνα με το Associated Press σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, η Κιμ Τζο Γιονγκ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ότι «ξεπερνάει ακόμα περισσότερο την κόκκινη γραμμή» και ότι η αποστολή των τανκ αποτελεί μία απειλή με στόχο την καταστροφή της Μόσχας. «Αποτελεί μία απειλητική πρόθεση που αποκαλύπτει πως ο ηγεμονικός στόχος των ΗΠΑ είναι η περαιτέρω επέκταση του πολέμου δια των αντιπροσώπων της είναι η καταστροφή της Ρωσίας», ανέφερε αρχικά η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας και αποτελούν μία σοβαρή απειλή και πρόκληση για τη στρατηγική ασφάλεια της Ρωσίας και ώθησαν την κατάσταση στην περιοχή στην τωρινή της φάση», δήλωσε ακόμα η Κιμ Τζο Γιονγκ που κατέχει τη θέση της υποδιευθύντριας της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε στρατιωτικός εξοπλισμός για τον οποίο υπερηφανεύονται οι ΗΠΑ και η Δύση θα καεί ολοσχερώς μπροστά στο αήττητο μαχητικό πνεύμα και τη δύναμη του ηρωικού ρωσικού στρατού και λαού» είπε ακόμα η αδερφή του Κιμ Γιογνκ Ουν, ξεκαθαρίζοντας πως η Βόρεια Κορέα βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τη Ρωσία.

Στηρίζει Ρωσία η Πιονγιάνγκ
Η Βόρεια Κορέα είναι η μοναδική χώρα πέραν της Ρωσίας και της Συρίας που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο περιοχών του Ντονμπάς που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Μόσχας και φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ.

Επιπλέον η Βόρεια Κορέα αποτελεί παραδοσιακό σύμμαχο του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν με την Ουάσινγκτον να την κατηγορεί πως προμηθεύει βλήματα πυροβολικού και άλλα όπλα στη Ρωσία, κάτι που η Πιονγιανγκ έχει επανειλημμένως αρνηθεί.

Από την άλλη η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνοντας πως η «ηγεμονική συμπεριφορά» της Δύσης ανάγκασε τη Ρωσία να αναλάβει στρατιωτική δράση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.