Η αντιπολίτευση «χτυπά» τον Ερντογάν – «Πήγαινε στην Ελλάδα αν τολμάς…»

«Πυρ ομαδόν» κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία, κατηγορώντας τον πως περιορίζεται μόνο σε λόγια και απειλές κατά της Ελλάδας και φοβάται να κάνει πράξεις.

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, πλην όμως φαίνεται πως και όσοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση στη γειτονική χώρα έχουν ακόμα χειρότερες προθέσεις. Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιήθηκε «ομοβροντία» δηλώσεων σε βάρος του Τούρκου προέδρου, με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον Ερντογάν ότι περιορίζεται μόνο σε λόγια και φοβάται να προχωρήσει σε πράξεις σε βάρος της Αθήνας.

«Δεν είμαστε σαν αυτούς, όχι κύριε, ερχόμαστε αμέσως. «Μπορεί να έρθω το πρωί… κλπ.». Τι είπε ο Ετζεβίτ; Ο στρατιωτικός προσγειώθηκε, ήρθε στην πόρτα του πρωθυπουργού και είπε «ο στρατός μας είναι τώρα στην Κύπρο». Είχε τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ευθέως τον Ερντογάν για ολιγωρία. «Όταν κατελήφθησαν αυτά τα νησιά, είπα 50 φορές ότι καταλαμβάνονται, όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Σιώπησαν», πρόσθεσε ο επικεφαλής του CHP.

Όπως εξήγησε ο Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και να στρέψει τα βλέμματα των πολιτών μακριά από τα προβλήματα της οικονομίας. «Θα έρθω, θα έρθω ένα βράδυ, θα έρθω αύριο το πρωί», να σου στείλουν πρόσκληση; Αν έχεις το κουράγιο, πήγαινε αν τολμάς αδερφέ, δεν κάνουμε δουλειά με το μπράβο, δεν είναι τρόπος να διοικήσεις κράτος έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλί Μπαμπατζάν από την πλευρά του, ανέφερε πως η Ελλάδα είναι αυτή που παίζει με τη φωτιά. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ερντογάν και νυν πρόεδρος του DEVA, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να «εγκαταλείψει την κενή δημαγωγία, να μην χρησιμοποιήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως εργαλείο για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και να προσεγγίσει σοβαρά το θέμα».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως το Αιγαίο δεν πρέπει να συνδέεται με σενάρια πολέμου, πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης και για αυτό οι «προσωπικές πολιτικές προσδοκίες δεν πρέπει να προκαλούν έχθρα μεταξύ των λαών».

Τη σκυτάλη στον χορό των προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας, πάντως, πήρε ο πρόεδρος της βουλής της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ. Πατώντας στη «γραμμή» Ερντογάν ανέφερε πως «η ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας που έχουν κλιμακώσει την ένταση στη θάλασσα των νήσων (σσ εννοώντας το Αιγαίο) και την Ανατολική Μεσόγειο έχουν μετατραπεί σε απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η επιθυμία της Ελλάδας να μετατρέψει τη Θάλασσα των Νήσων σε ελληνική λίμνη είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.