Η Ε.Ε. καλεί τη Μόσχα να απελευθερώσει τους συλληφθέντες διαδηλωτές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Μόσχα να απελευθερώσει άμεσα τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συνελήφθησαν χθες στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς σε ολόκληρη την Ρωσία.
«Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, που διέλυσαν τις διαδηλώσεις και συνέλαβαν εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, τούς εμπόδισαν να ασκήσουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους, ανάμεσά τους και την ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συναθροίζεσθαι ειρηνικά, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο ρωσικό Σύνταγμα», ανέφερε η Ε.Ε. σε ανακοίνωσή της.
Ο Αλεξέι Ναβάλνι και εκατοντάδες υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς που οργανώθηκαν σε ολόκληρη την Ρωσία χθες, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν που οργανώθηκαν στην χώρα από την επιστροφή του στο Κρεμλίνο το 2012.
Επικεφαλής των κινητοποιήσεων που συγκέντρωσαν χιλιάδες διαδηλωτές στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον δικαστή αφού πέρασε τη νύκτα στο κρατητήριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.