Η έφηβη που υπέστη ανατριχιαστικά εγκαύματα τρίτου βαθμού και σήμερα δηλώνει «ευγνώμων»

Η 16χρονη σήμερα Aleema Ali από το Μπράντφορντ της Αγγλίας είχε ένα φρικιαστικό ατύχημα όταν ήταν 12 ετών.

Το σαμπουάν για τις ψείρες που εφάρμοσε στα μαλλιά της τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες, αφήνοντάς τη με εγκαύματα τρίτου βαθμού σε πρόσωπο και σώμα.

Η μικρή έχασε 7 δάχτυλα στο φρικτό ατύχημα, κι όμως δηλώνει πως τελικά όλα αυτά λειτούργησαν υπέρ της, καθώς έμαθε να έχει αυτοπεποίθηση και να αγαπά τον εαυτό της. Κι έτσι έγινε τελικά καλύτερος άνθρωπος, όπως λέει χαρακτηριστικά.Η Aleema φέρει εγκαύματα στο περισσότερο από το μισό της σώμα και έχει υποβληθεί σε εκατοντάδες επεμβάσεις. Όλα αυτά όμως έχουν αποδειχτεί θετικά για τη ζωή της, όπως λέει στην «Daily Mail», πλέον παραδίδει online μαθήματα για μακιγιάζ και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα φανατικό κοινό.

«Με κάποιον τρόπο, είμαι ευγνώμων που μου συνέβη αυτό. Με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Η αυτοπεποίθησή μου και η αγάπη στον εαυτό μου έχουν αυξηθεί καθοριστικά».

Ήταν Δεκέμβριος του 2016 όταν το κορίτσι επέστρεψε από το σχολείο της με ψείρες στα μαλλιά. Λούστηκε λοιπόν με φαρμακευτικό σαμπουάν, χωρίς να μπορεί να περιμένει την τραγική συνέχεια.

«Πήγα στην κουζίνα για να πετάξω κάτι στον κάδο και καθώς περπατούσα, τα μαλλιά μου έπιασαν φωτιά. Το φάρμακο ήταν εξαιρετικά εύφλεκτο», ανακαλεί. «Πανικοβλήθηκα και σοκαρίστηκα. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πως θα πεθάνω».

Η Aleema διακομίστηκε στο νοσοκομείο και μπήκε στην εντατική. «Ήμουν σε κώμα για δύο μήνες, οπότε δεν υπήρξε άμεση αντίδραση».

Υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 55% του σώματός της. Έχασε 7 δάχτυλα και ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να κουνήσει τα δύο από τα τρία που της έχουν απομείνει.

«Η ανάρρωσή μου ήταν εξαιρετικά δύσκολη και είναι συνεχιζόμενη … Έχω κάνει εκατοντάδες εγχειρίσεις και ελπίζω να κάνω περισσότερες στο μέλλον».

Παρά τις δυσκολίες της ζωής της, η Aleema είναι ευγνώμων που είναι ζωντανή: «Άλλαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο. Είμαι πολύ πιο δυνατή, γενναία και αισιόδοξη απ’ ό,τι ήμουν πριν».

Η σελίδα της στο TikTok, όπου χαρίζει συμβουλές για μακιγιάζ, έχει πάνω από 216.000 followers…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.