Οι επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ζητούν παραίτηση Σέσιονς

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Γερουσία των ΗΠΑ Τσακ Σούμερ και η επικεφαλής του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κάλεσαν εκ νέου τον γενικό εισαγγελέα (υπουργό Δικαιοσύνης) των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς να παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη συναντήσεών του, το 2016, με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον.

Η κ. Πελόζι, πρώην πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι ο κ. Σέσιονς δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς, όπως είπε, «είπε ψέματα ενώ είχε ορκιστεί ενώπιον της Γερουσίας».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν είχε αναφερθεί, κατά την ακρόασή του στη Γερουσία για την ανάληψη του κυβερνητικού του πόστου, στις συναντήσεις που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ.

Αργότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι υπήρξαν συναντήσεις του κ. Σέσιονς με τον Ρώσο πρέσβη το 2016, όμως σε αυτές δεν συζητήθηκε τίποτε σχετικό με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ έγιναν με την ιδιότητά του ως γερουσιαστή, μέλους της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.

Ο κ. Σούμερ, από την πλευρά του, τόνισε ότι για το πρόσωπο του γενικού εισαγγελέα, του ανώτερου αξιωματούχου του μηχανισμού επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ, δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές και το καλύτερο θα ήταν ο κ. Σέσιονς να υποβάλει την παραίτησή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.