Η ομάδα του Τζόνσον σκοπίμως καθυστερεί τις προτάσεις της για το Brexit

Ένα σχέδιο συμφωνίας μόνο έχει παρουσιάσει στις Βρυξέλλες η διαπραγματευτική ομάδα του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit, επιβεβαίωσαν πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για μέρος της στρατηγικής του Λονδίνου να υποβάλει γραπτώς την πρόταση του για την απόσυρση του backstop από τη συμφωνία αποχώρησης την τελευταία στιγμή.

Η ομάδα του Βρετανού πρωθυπουργού αποφεύγει τεχνηέντως να υποβάλει με νμική διατύπωση την πρότασή της υπό τον φόβο ότι οι Βρυξέλλες θα την απορρίψουν, έστω και αν η τακτική αυτή κλιμακώνει την ένταση στις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Απεναντίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η «Guardian», η ομάδα του Τζόνσον προτίθεται να περιμένει έως την τελευταία στιγμή, λίγο πριν δηλαδή την κρίσιμη σύνοδο του Οκτωβρίου και μόλις δύο εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου, που θεωρητικά η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, στο αντίπαλο στρατόπεδο των Εργατικών, εν όψει του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος στο Μπράιτον, την επόμενη εβδομάδα, ο ηγέτης Τζέρεμι Κόρμπιν έθεσε τους πυλώνες του «λογικού Brexit», αυτού που ο ίδιος θα διαπραγματευόταν εάν ήταν πρωθυπουργός και στο οποίο περιλαμβάνεται η τελωνειακή ένωση.

Αυτό που επίσης τόνισε ο Κόρμπιν, σε άρθρο του στην «Guardian», είναι ότι στην περίπτωση που βρεθεί στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ο ίδιος θα παραμείνει ουδέτερος και θα φέρει εις πέρας ό,τι αποφασίσει ο βρετανικός λαός σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.