Η Ρωσία διέγραψε χρέη χωρών της Αφρικής που υπερβαίνουν τα 20 δισ. δολάρια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του από τη Γουινέα Αλφά Κοντέ, ότι η Ρωσία αποφάσισε να διαγράψει χρέη χωρών της Αφρικής που υπερβαίνουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ρώσος πρόεδρος είπε πως η διαγραφή των χρεών αυτών έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει σκοπό να βοηθηθούν οι πολύ φτωχές χώρες που έχουν μεγάλα χρέη.

Το 2016 η Ρωσία διέθεσε μέσω των δικτύων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, στις χώρες της Αφρικής το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία συνεργάζεται ενεργά με τις δομές του ΟΗΕ στο ζήτημα που αφορά την ενίσχυση της σταθερής ανάπτυξης των αφρικανικών χωρών έως το 2030.

Στα μέσα Ιουνίου η Ρωσία διέγραψε το χρέος της Κιργιζίας που ανέρχονταν στα 240 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσημης βοήθειας που παρέχεται προς τη χώρα αυτή της Κεντρικής Ασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.