Η τσάντα των 50.000 δολαρίων της Εμινέ

Η Εμινέ με την Μπέτυ Μπαζιάνα τον Δεκέμβριο στην Αθήνα

Μπορεί να δείχνει μια γυναίκα υποταγμένη στον σύζυγό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιστή μουσουλμάνα που ποτέ δεν αποχωρίζεται τη μαντήλα ωστόσο, η Εμινέ Ερντογάν, κυρίως, στα μάτια των δημοσιογράφων είναι μια σπάταλη γυναίκα με μανία στα ψώνια.
Τα καταστήματα στην Αθήνα (αυτά τα ακριβά στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου) είχαν τεθεί σε συναγερμό όταν η Εμινέ ήρθε στην Αθήνα, αλλά είχε κρυολογήσει, ανέβασε πυρετό και έτσι έμεινε τις περισσότερες ώρες στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Πάντως κατά την εμφάνισή της στο Προεδρικό Μέγαρο, στο επίσημο δείπνο προς τιμή του τουρκικού προεδρικού ζεύγους που παρέθεσε ο Πρ. Παυλόπουλος, η Εμινέ ήταν ντυμένη με ρούχα από πανάκριβες μάρκες. Κάτι που δείχνει πόσο σπάταλη είναι.

Αυτόν τον χαρακτηρισμό επιβεβαιώνει σχεδόν σε κάθε της εμφάνιση, όπως συμβαίνει και στο Λονδίνο, όπου συνόδευσε τον σύζυγό της στο επίσημό του ταξίδι.

Η Εμινέ Ερντογάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» έφτασε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, κρατώντας μία limited edition δερμάτινη Birkin του διάσημου οίκου Hermes, η οποία κοστίζει κάτι λιγότερο από 50.000 δολάρια, δηλαδή όσο περίπου είναι ο μέσος ετήσιος μισθός 11 συμπατριωτών της. Την ίδια τσάντα είχε κρατήσει στο ταξίδι του Τούρκου Προέδρου στις ΗΠΑ.

«Ο προεδρικός μισθός είναι 39.000 τουρκικές λίρες, η Πρώτη Κυρία δεν εργάζεται. Μόνο η τσάντα της κοστίζει 50.000 δολάρια, δηλαδή 215.000 τουρκικές λίρες. Ισούτι με έξι μήνες μισθού του Ερντογάν. Και μου λέτε ότι αυτός ο άνθρωπος ξοδεύει έξι μισθούς για να αγοράσει μία τσάντα στην πρώτη κυρία; Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού», γράφει ένας χρήστης στο Twitter.

Και η Birkin δεν ήταν η μόνη που τράβηξε τα βλέμματα. Η πρώτη κυρία της Τουρκίας σχολιάστηκε έντονα για την πανάκριβη καρφίτσα που φόρεσε.Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ, Τούρκος σχεδιαστής και επικριτής του Ερντογάν, στάθηκε στην καρφίτσα της σε σχήμα λιβελούλας, που αγγίζει τα 15.000 δολάρια.

Οι ενδυματολογικές επιλογές της Εμινέ Ερντογάν προκαλούν έντονες αντιδράσεις, καθώς το 1/4 του τουρκικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο τρόπος ζωή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτών των ανθρώπων του διεθνούς jet set. Ταξίδια για ψώνια, με πάθος για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες, όπως σημείωνε παλιότερο δημοσίευμα της Daily Mail.
Σύμφωνα, με την βρετανική εφημερίδα, μια φορά, είχε κλείσει εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, εμποδίζοντας άλλους αγοραστές να εισέλθουν σε αυτό, για να ψωνίσει επώνυμα ρούχα και τσάντες, την ώρα που ο σύζυγός της βρισκόταν στην πόλη για να μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.