Η Βουλγαρία θα θανατώσει 25.000 ορτύκια λόγω της γρίπης των πτηνών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στη θανάτωση 25.000 ορτυκιών θα προχωρήσει η Βουλγαρία, καθώς εντοπίστηκε ένα εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος της γρίπης των πτηνών.

Συγκεκριμένα, η Βουλγαρία θα θανατώσει χιλιάδες ορτύκια και θα καταστρέψει τα αυγά τους σε αγρόκτημα βιομηχανικής εκμετάλλευσης που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Σόφια, μετά τον εντοπισμό του στελέχους της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των τροφίμων.

Το ξέσπασμα γρίπης των πτηνών στο αγρόκτημα αυτό που βρίσκεται στην πόλη Ετροπόλ, περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, εντοπίστηκε έπειτα από αναφορές για υψηλή θνησιμότητα μεταξύ των πτηνών, διευκρινίζει η υπηρεσία ασφάλειας των τροφίμων σε ανακοίνωσή της.

Ο κίνδυνος από τη νόσο για τους ανθρώπους θεωρείται χαμηλός, αλλά προηγούμενα ξεσπάσματα σε πτηνοτροφεία είχαν οδηγήσει σε εκτεταμένα προγράμματα θανάτωσης πτηνών για να περιοριστεί η εξάπλωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.