Ικανοποίηση Ε.Ε. για τον νέο νόμο της Ελβετίας για τη μετανάστευση

Ο νόμος ο οποίος έχει ως στόχο τη μείωση της έλευσης μεταναστών στην Ελβετία, με βάση το αποτέλεσμα σχετικού δημοψηφίσματος, «κινείται στη σωστή κατεύθυνση», εκτίμησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς δεν θέτει συγκεκριμένες ποσοστώσεις για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πλέον το αποτέλεσμα της διαβούλευσης στο ελβετικό κοινοβούλιο είναι γνωστό. Με μια πρώτη ματιά, μπορούμε να πούμε ότι ο νόμος κινείται στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είναι καλό σημάδι ότι ο νόμος δεν έχει ως στόχο την επιβολή περιορισμών για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε. στην Ελβετία και δεν έχει σαν σκοπό να τους στερήσει το δικαίωμα να εργαστούν στη χώρα», πρόσθεσε.

Η Ε.Ε. έχει σκοπό να προχωρήσει σε εντατικό διάλογο με τις ελβετικές αρχές, στον οποίο θα ληφθούν υπ’ όψιν οι απόψεις και των 28 κρατών – μελών.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει άμεσα με τον πρόεδρο της Ελβετίας Γιόχαν Σνάιντερ – Άμαν για να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στις σχέσεις Ε.Ε. – Ελβετίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.