Ιντλίμπ: H Toυρκία εφοδιάζει Σύρους αντάρτες με πυρομαχικά

Η Τουρκία αυξάνει τις προμήθειες όπλων προς τους Σύρους αντάρτες, εν αναμονή της σχεδιαζόμενης επίθεσης του καθεστώτος Άσαντ και των ρωσικών, ιρανικών δυνάμεων που τον στηρίζουν, στην Ιντλίμπ. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές των ανταρτών.

«Έχουν υποσχεθεί πλήρη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για μια μακρά, παρατεταμένη μάχη» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο ανώτερος διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), με άμεση γνώση των συνομιλιών των τελευταίων ημερών με την Άγκυρα. Όπως είπε τα όπλα, που εισήχθησαν στη Συρία σε μεγάλες ποσότητες τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβάνουν πυρομαχικά και ρουκέτες GRAD.

«Οι προμήθειες όπλων και πολεμοφοδίων θα επιτρέψουν να παραταθεί η μάχη και να διασφαλιστεί ότι οι προμήθειές μας δεν θα εξαντληθούν σε έναν πόλεμο φθοράς» εκτίμησε.

Υψηλόβαθμα στελέχη των ανταρτών ανέφεραν ότι η Τουρκία έστειλε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στους αντάρτες εντός και πέριξ της επαρχίας Ιντλίμπ μετά τη σύνοδο κορυφής με το Ιράν και τη Ρωσία που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη χωρίς όμως να καταλήξει σε μια συμφωνία για να αποτραπεί μια επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η Τουρκία, που φιλοξενεί ήδη 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, έχει προειδοποιήσει ότι δεν αντέχει άλλους Σύρους πρόσφυγες. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, είχε επιχειρήσει να πείσει τη Μόσχα και την Τεχεράνη να εγκαταλείψουν τα σχέδια για επίθεση στην Ιντλίμπ- το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών- αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν έναν 34χρονο στη Συρία, τον οποίο και κατηγορούν για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις του 2013 στην πόλη Ρεϊχανλί. Η Άγκυρα είχε κατηγορήσει τότε ευθέως το καθεστώς Άσαντ για τις επιθέσεις στην πόλη, που συνορεύει με τη Συρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.