ΗΠΑ: Αφροαμερικανός φρουρός σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά

Ένας Αφροαμερικανός ένοπλος φρουρός σε μπαρ στα προάστια του Σικάγο σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά καθώς προσπαθούσε να κρατήσει ύποπτο για περιστατικό με πυροβολισμούς στο μπαρ, στο οποίο τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο φρουρός Τζέμελ Ρόμπερσον υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομιστεί.

Ο 26χρονος καταδίωξε έπειτα από πυροβολισμούς στο μπαρ στις 04:00 τοπική ώρα την Κυριακή έναν επιτιθέμενο και γονάτισε στην πλάτη του για να τον κρατήσει υπό έλεγχο έως ότου φτάσει η αστυνομία.

Η αστυνομία έφτασε στην περιοχή και λίγο μετά ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον Ρόμπερσον και τον σκότωσε.

Οι φίλοι του λένε ότι ήταν μουσικός και ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός. «Αυτοί που ήθελε να γίνουν η οικογένειά του τού αφαίρεσαν τη ζωή», δήλωσε στο WGN-TV η Πατρίσια Χιλ, πάστορας εκκλησίας στο Σικάγο.

Ο Ρόμπερσον εργαζόταν ως μουσικός γκόσπελ σε διάφορες κοντινές εκκλησίες και είχε επίσης βρει δουλειά στο Manny’s Blue Room στο Ρόμπινς του Ιλινόι, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους να εκτυλίσσονται έξω από το μπαρ με αυτόπτες μάρτυρες να φωνάζουν στην αστυνομία.

«Πώς γίνεται η αστυνομία να πυροβολεί φρουρό ασφαλείας;», διερωτήθηκε στο ABC7 News ο πάστορας Ουόλτερ Τέρνερ. «Ήταν ένας νεαρός που έκανε κυριολεκτικά τη δουλειά του και τώρα πάει», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.