ΗΠΑ – κορονοϊός: Ασύλληπτα νούμερα – Πάνω από 20 εκατ. κρούσματα, 125.000 νοσηλευόμενοι

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο 2021 καταρρίπτοντας χθες Παρασκευή ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ, αφού έσπασαν το φράγμα των 20 εκατομμυρίων κρουσμάτων covid-19 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Η χώρα μετρά περισσότερους από 347.500 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, γεγονός που την καθιστά την πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη ήταν επίσης η πρώτη χώρα που έσπασε το ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων κρουσμάτων covid-19 στις 9 Νοεμβρίου, με την επιδημία να εξαπλώνεται με ολοένα και πιο γοργούς ρυθμούς έκτοτε.

Η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων από το φθινόπωρο επιδεινώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών, στη διάρκεια της οποίας πολλοί Αμερικανοί ταξίδεψαν για να συναντηθούν με τις οικογένειές τους, παρά τις εκκλήσεις των αρχών να μείνουν στα σπίτια τους.

Εξάλλου οι ελπίδες ανάσχεσης της εξάπλωσης της covid-19 χάρη στα εμβόλια πάγωσαν λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ εξαιτίας πρακτικών προβλημάτων και των γεμάτων νοσοκομείων.

Μόνο 2,8 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν λάβει ως χθες την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19, ένας αριθμός πολύ μακριά από τον δηλωμένο στόχο της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ για 20 εκατομμύρια εμβολιασθέντες ως το τέλος του 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.