ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος πέντε Ιρανών που φέρονται να υποστήριξαν τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης

Την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος πέντε Ιρανών, τους οποίους κατηγορούν ότι παρείχαν υποστήριξη στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι κυρώσεις αφορούν τους Μεχντί Αζαρπισέχ, Μοχαμάντ Τζαφαρί, Μαχμούντ Καζεμαμπάντ, Τζαβάντ Σιρ Αμίν και Σαγιέντ Μοχαμάντ Τεχρανί, οι οποίοι κατηγουρούνται ότι παρείχαν στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης τεχνογνωσία και οπλικά συστήματα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον πόλεων και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, οι τέσσερις πρώτοι συνεργάζονταν με τους Χούθι μέσω των Φρουρών της Επανάστασης ενώ ο Τεχρανί βοήθηκε χρηματοδοτώντας αυτό το επίλεκτο ιρανικό σώμα.

Οι νέες κυρώσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει οικονομική ασφυξία στην Τεχεράνη, με σκοπό να εμποδίσει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «σύντομα» θα πατάξουν την υποστήριξη του Ιράν στους Χούθι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.