Ισχυρότατοι τριγμοί στη μετοχή της Deutsche Bank

Σε χαμηλό πολλαπλών ετών υποχωρεί η μετοχή της Deutsche Bank, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για την επάρκεια των κεφαλαίων της.

Αυτή τη στιγμή (11.51), η μετοχή της τράπεζας διολισθαίνει κατά 5,80% στα 10,75 ευρώ, ενώ νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στα 10,63 ευρώ – το χαμηλότερο επίπεδο από το 1992.

Oι ισχυρότατες πιέσεις στη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας οφείλονται στην απροθυμία της Άγκελα Μέρκελ να εγκρίνει τη χορήγηση κρατικής βοήθειας, τουλάχιστον έως τις εκλογές του 2017.

Μία τέτοια εξέλιξη ενισχύει τις πιθανότητες για διάσωση, τύπου bail-in – εξέλιξη, η οποία αναμφίβολα θα εγείρει τριγμούς στην εμπιστοσύνη των επενδυτών προς το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, δεδομένου ότι η Deutsche Bank συνιστά τη ναυαρχίδα των τραπεζών της Ε.Ε.

Το μίγμα των προβλημάτων της τράπεζας είναι πολυμορφικό, καθώς πέραν της υψηλής έκθεσης στην αγορά των παραγώγων, αντιμετωπίζει και μία σειρά νομικών ζητημάτων. Εσχάτως, οι αμερικανικές αρχές πρότειναν την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων για την εμπλοκή της στην υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η οποία προκάλεσε την παγκόσμια κρίση του 2008.

Η «βουτιά» της γερμανικής τράπεζας συμπαρασύρει τις μετοχές και των υπόλοιπων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με τη UniCredit να διολισθαίνει κατά 3,9%, τη UBI Banca κατά 2,9% και τη Commerzbank κατά 2,4%.

Πτώση της τάξης του 3% σημειώνουν και οι μετοχές των Credit Agricole – BNP Paribas, ενώ ο τραπεζικός δείκτης Stoxx 600 Banks διολισθαίνει κατά 2,3%, σημειώνοντας την υψηλότερη πτώση του καλοκαιριού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.