Ισπανία: Ο Ραχόι υπεραμύνεται της τακτικής του έναντι της Καταλωνίας

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, απαντώντας στο ισπανικό κοινοβούλιο για τα μέτρα που λαμβάνει κατά του καταλανικού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, απάντησε ότι απέναντι στην πρόκληση που αντιτείνουν οι αποσχιστές, που «προσπερνούν τους νόμους» και δρουν κατά του συντάγματος και του κρατούντος καθεστώτος της Καταλωνίας, το κράτος λογικά οφείλει να αντιδράσει.

«Δεν υπάρχει κανένα δημοκρατικό κράτος σε όλον τον κόσμο που να αποδέχεται αυτά που μεθοδεύουν αυτοί οι άνθρωποι: τους είχαμε προειδοποιήσει, γνώριζαν ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να διεξαχθεί διότι καταστρέφει την εθνική κυριαρχία και το δικαίωμα που έχουν όλοι οι Ισπανοί να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να είναι η χώρα τους», δήλωσε ο Μ. Ραχόι στο περιθώριο της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης για τον κυβερνητικό έλεγχο, όπου απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις για το καταλανικό ζήτημα.

Ο κ. Ραχόι είχε θερμό επεισόδιο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του καταλανικού κόμματος ERC, που κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πάρει τα βρωμόχερά του» από τους θεσμούς της αυτόνομης περιοχής.
Για τον Ισπανό πρωθυπουργό, «εάν στην Ισπανία δεν τηρηθεί ο νόμος, αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι αδικία, αυθαιρεσία και ο νόμος του ισχυρότερου και αυτό δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.