Ιταλία: Δημοσκοπική πτώση για την Κεντροαριστερά μετά την ήττα στη Σικελία

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) της Ιταλίας, μείζον κόμμα της συμπολίτευσης, έχασε υποστήριξη μετά την αποτυχία του στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία, όπου η κεντροδεξιά Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κέρδισε έδαφος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν το αργότερο έως τον ερχόμενο Μάιο και όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει μόνο του την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο οργανισμός δημοσκοπήσεων IXE ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη προς το κεντροαριστερό PD, του οποίου γραμματέας είναι ο τέως πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μειώθηκε στο 23,8%, σημειώνοντας πτώση 3,6% από την περασμένη δημοσκόπηση του ίδιου οργανισμού στα μέσα Οκτωβρίου.

Η πτώση των Δημοκρατικών έδωσε τη δυνατότητα στο αντιθεσμικό, επικρινόμενο και ως λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, να σταθεροποιηθεί στη θέση του δημοφιλέστερου κόμματος στην Ιταλία, σκαρφαλώνοντας στο 27,9%, από το 27,2% που είχε προηγουμένως.

Η Forza Italia μετακινήθηκε στην τρίτη θέση, ανεβαίνοντας στο 15,5% από 13,6% και ξεπερνώντας την σύμμαχό του, εθνικιστική δεξιά Λέγκα του Βορρά, η οποία σημείωσε πτώση κατά 1,6 ποσοστιαία μονάδα στο 13,5%.

Η δημοσκόπηση του IXE δείχνει ότι όλη μαζί η Κεντροδεξιά έχει το 33,8% των ψήφων. Οι ηγέτες της παράταξης, στην οποία εκτός του κόμματος του κ. Μπερλουσκόνι και της Λέγκας, συμμετέχει και το υπερσυντηρητικό – ακροδεξιό σχήμα «Αδέλφια της Ιταλίας», έχουν δηλώσει ότι όποιο κόμμα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους θα αποφασίσει ποιος θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.