Ιταλία: Συνελήφθη φερόμενος τζιχαντιστής με εμπλοκή με διακίνηση μεταναστών

Στη σύλληψη ενός Τυνήσιου που διέμενε μόνιμα στην Ιταλία με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση προχώρησε η αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για τον Μοχάμεντ Καμέλ Ε ντίν Κεμίρι, ο οποίος σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν τα μέλη των καραμπινιέρων, δήλωνε ότι «θα είναι μέλος του Isis μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του».

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προπαγάνδιζε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος μέσω του διαδικτύου.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι ο Κεμίρι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Νάπολης, ηγείτο οργάνωσης η οποία διευκόλυνε την παράνομη έλευση μεταναστών στην Ιταλία, κυρίως από τη Βόρειο Αφρική. Η οργάνωση αυτή φέρεται να παρείχε, επίσης, στους μετανάστες πλαστές ταυτότητες και έγγραφα.

Ο συλληφθείς, μαζί με άλλα επτά άτομα φέρεται να είχε καταφέρει να πείσει σειρά από ιδιοκτήτες υφαντουργικών εταιρειών να υπογράφουν «συμβόλαια μαϊμού» με κάποιους από τους μετανάστες, για να μπορούν οι αλλοδαποί αυτοί να ζητούν άδεια παραμονής από τις ιταλικές αρχές.

Πηγές των καραμπινιέρων ανέφεραν, τέλος, ότι «θεωρητικά, ο Κεμίρι θα μπορούσε να προετοιμάσει και τρομοκρατική επίθεση σε ιταλικό έδαφος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.