Καμπούλ: Στους 90 οι νεκροί από την έκρηξη σύμφωνα με το BBC

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών από την ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος που σημειώθηκε το πρωί σε περιοχή όπου εδρεύουν ξένες πρεσβείες, στο κέντρο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίσθηκαν. Το BBC ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 90.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.25 (τοπική ώρα) και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Νατζίμπ Ντανίς, προκλήθηκε από παγιδευμένο φορτηγό, αλλά ο στόχος της επίθεσης δεν είναι σαφής.

Οι πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ινδίας υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ από το ωστικό κύμα καταστράφηκαν τα παράθυρα και οι πόρτες σπιτιών σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή. Η επίθεση σημειώνεται μετά την αναγγελία της έναρξης της εαρινής επίθεσης των Ταλιμπάν. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη.

Ασαφές αν υπάρχουν θύματα μεταξύ του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας

Πηγή ασφαλείας της γερμανικής πρεσβείας στην Καμπούλ δήλωσε ότι δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν θύματα μεταξύ του διπλωματικού προσωπικού από την έκρηξη.

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ ανέφερε από την πλευρά της ότι το κτήριο της γαλλικής πρεσβείας έχει υποστεί ζημιές, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτήν την στιγμή να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.