Καλιφόρνια: Δάσκαλοι έσωσαν παιδιά από το πυρ του δράστη

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στην Καλιφόρνια, όταν ένας άντρας άνοιξε πυρ σε πολλά σημεία διαδοχικά. Ένα από τα σημεία δράσης του ήταν το σχολείο Rancho Tehama. Φτάνοντας εκεί με κλεμμένο φορτηγάκι, άρχισε να πυροβολεί παιδιά, τα οποία οι γονείς άφηναν εκείνη την ώρα στο σχολείο, αλλά και προσωπικό.

Οι δάσκαλοι, όμως, τον απέτρεψαν από το να εισέλθει στο σχολείο και προστάτεψαν τα παιδιά. «Μεγαλειώδης» η στάση τους, δήλωσαν οι αρχές, τονίζοντας πως έσωσαν «αμέτρητες» ζωές.

Εκτιμάται ότι το μένος του 43χρονου Κέβιν Νιλ, ξεκίνησε από έντονο διαπληκτισμό με γείτονες, 120 μίλια από το Σακραμέντο, ο οποίος κατέληξε στο φόνο της συζύγου γείτονα. Έπειτα, ο Νιλ προχώρησε σε μια «παράξενη και δολοφονική τρέλα». Οδήγησε με το κλεμμένο φορτηγάκι προς το σχολείο, ενώ πυροβολούσε αδιακρίτως και στο δρόμο του.

Εκτιμάται ότι στο σχολείο σήμανε συναγερμός όταν μια μητέρα δέχτηκε τα πυρά του δράστη ενώ οδηγούσε με το παιδί της και όδευε προς το Rancho Tehama.

Ο δράστης κατάφερε και πυροβόλησε ένα παιδί, που υποβλήθηκε σε επέμβαση, ενώ άλλα τραυματίστηκαν από σπασμένα τζάμια. Κάποια απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.