Καλιφόρνια: Τρεις συλλήψεις για τη «μεγάλη κλοπή των αβοκάντο»

Τρία άτομα ηλικίας 28 έως 38 ετών συνελήφθησαν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ως ύποπτοι για την κλοπή μεγάλης ποσότητας αβοκάντο, συνολικής αξίας 300.000 δολαρίων (περίπου 270.000 ευρώ).
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις άνδρες – υπάλληλοι εταιρείας διανομής, μεταξύ άλλων, και αβοκάντο- είχαν συστήσει σπείρα κλέβοντας ολόκληρα κιβώτια, τα οποία πουλούσαν σε χαμηλότερη από την κανονική (μετά φόρων) τιμή, προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές.

Η «μεγάλη κλοπή των αβοκάντο», όπως χαρακτηρίστηκε από τον τοπικό Τύπο, απέφερε στη σπείρα κέρδη 300.000 δολαρίων, μέχρι η δράση της να γίνει αντιληπτή από τους υπευθύνους της εταιρείας και τις αρχές.
Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, η τιμή του αβοκάντο σημειώσει άνοδο τους τελευταίους μήνες, λόγω της μειωμένης παραγωγής σε Καλιφόρνια και Μεξικό και της αυξημένης ζήτησης σε παγκόσμια κλίμακα.
Το αβοκάντο είναι αείφυλλο δέντρο, γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο, το οποίο ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού, όπου το καλλιεργούσαν ιθαγενείς.

Στην συνέχεια διαδόθηκε και σε βόρεια και νότια Αμερική, ενώ στην Ευρώπη έφθασε μετά από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 15 μέτρα, με τα άνθη του να είναι λευκά ή κιτρινωπά, μαζεμένα στις κορυφές των βλαστών.

Σε κάθε βλαστό σχηματίζονται πάνω από 1.000 άνθη και τελικά εμφανίζονται ένας έως δύο καρποί.
Ο καρπός του δέντρου δεν τρώγεται αμέσως μετά από τη συγκομιδή, αλλά αφού περάσει λίγος χρόνος, προκειμένου να έχει ωριμάσει.

Ευδοκιμεί, εκτός από τις τροπικές περιοχές, και σε αυτές που ευδοκιμούν και τα εσπεριδοειδή και κυρίως οι λεμονιές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.