Kαρέκλες γραφείου σε σχήμα φερέτρου – Θα θέλετε να καθίσετε για… πάντα

Φανταστείτε να μπαίνετε στο γραφείο και να αναζητάτε τη συνηθισμένη καρέκλα γραφείου σας και να ανακαλύπτετε ότι αυτή έχει αντικατασταθεί από ένα… ξύλινο φέρετρο.

Όσο μακάβριο και να σας ακούγεται, ο άγγλος σχεδιαστής της γνωστός με το ψευδώνυμο Chairbox δεν δίστασε στιγμή να υλοποιήσει την ιδέα του. Όπως λέει ο ίδιος η έμπνευση τού ήρθε ενώ βρισκόταν στο σαλόνι ενός φίλου του ξαπλωμένος στο πάτωμα με τα πόδια του στον καναπέ.

«Σκέφτηκα ότι αν πεθάνω σε αυτή τη στάση, ίσως χρειαστεί να με θάψουν έτσι. Θα ήταν πολύ άβολο να με βάλουν σε φέρετρο. Πιθανότατα θα χρειάζονταν ένα ειδικό φέρετρο σε αυτή την περίπτωση. Το είπα στη φίλη μου και γελάσαμε, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες επέστρεψα σε αυτή την ιδέα και την εξερεύνησα λίγο περισσότερο. Αργότερα, έφτιαξα ένα τρισδιάστατο μοντέλο, το απέδωσα και το δημοσίευσα στο διαδίκτυο» περιγράφει στο designboom.

Το σχέδιο με το όνομα «The Last Shift Office Chair» φέρει έντονα στοιχεία από τον σχεδιασμό ενός φερέτρου, ενώ το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από ξύλο. Δεν διακρίνεται κανένα μαξιλάρι στο εσωτερικό της, κάτι που αμφισβητεί το πόσο αναπαυτική είναι.

Η μελέτη

Ο Chairbox αποκάλυψε επίσης ότι η ιδέα του τροφοδοτήθηκε από μια πρόσφατη μελέτη η οποία απέδειξε ότι το να κάθεται κανείς από έξι έως οκτώ ώρες την ημέρα σε καρέκλα μπορεί να προκαλέσει θνησιμότητα.

«Εκ κατασκευής, οι άνθρωποι δεν δημιουργήθηκαν για να κάθονται σε καρέκλες για οκτώ ώρες την ημέρα» επισημαίνει ο ίδιος.

Εξηγεί επίσης ότι υπάρχει μια αυξανόμενη κουλτούρα της υπερεργασίας που φαίνεται να διαπερνά τους χώρους εργασίας σε όλο τον κόσμο και θεωρεί ότι είναι σαν να εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να σκέφτονται ότι «αυτή είναι η ζωή όπως πρέπει να είναι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.