Κάρλος Γκοσν: Είμαι αθώος

Αθώος δήλωσε ο Κάρλος Γκοσν στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την σύλληψή του τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Γκοσν κατέθεσε σε δικαστήριο του Τόκιο ότι οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι εντελώς αβάσιμες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, δεν έλαβα ποτέ αποζημίωση από τη Nissan, που δεν δηλώθηκε στην εφορία ούτε είχα συνάψει ποτέ συμβόλαιο με την Nissan προκειμένου να λαμβάνω ένα σταθερό ποσό, το οποίο δεν θα δηλώνεται» είπε ο πρώην πρόεδρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος πριν από δύο δεκαετίες είχε πιστωθεί την διάσωσή της από τη χρεοκοπία.

Η ακρόαση στο δικαστήριο έγινε ύστερα από αίτημα των δικηγόρων του Γκοσν, προκειμένου να εξηγηθούν οι λόγοι της παρατεταμένης κράτησής του από τις 19 Νοεμβρίου. Ο ίδιος αξιοποίησε την ευκαιρία για να αρνηθεί την ευκαιρία, κάτι που ο δικηγόρος του, Μασάσι Ακίτα, χαρακτήρισε «ριψοκίνδυνη κίνηση», καθιώς οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις δηλώσεις του εναντίον του.

Εντός της ημέρας αναμένεται συνέντευξη Τύπου από την ομάδα υπεράσπισης του Κάρλος Γκοσν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.