Καταθέτει στη Γερουσία ο πρώην διευθυντής του FBI

Στη σημερινή κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, στην αρμόδια επιτροπή Γερουσίας σχετικά με τα περί εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και των σχέσεων του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ.

Ο Κόμεϊ θα παρουσιαστεί ενώπιον της αρμόδιας για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπής της Γερουσίας, στις 10 το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής) σε μία ακρόαση που χαρακτηρίζεται ως η πιο πολυσυζητημένη ακροαματική διαδικασία στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το CNN, η κατάθεση του Κόμεϊ ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κόμεϊ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ερωτήσεις σχετικά με το αν ο Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του όταν ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI να του είναι πιστός. Παράλληλα, αναμένεται να δεχθεί πιεστικές ερωτήσεις αναφορικά με ισχυρισμούς για την προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης από τον Τραμπ, όταν του ζήτησε να σταματήσει ένα μέρος της έρευνας του FBI για τη Ρωσία.
Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής θα διακόψουν το πρόγραμμά τους προκειμένου να μεταδώσουν την κατάθεση του Κόμεϊ.

Όπως σχολιάζει το CNN, η υπόθεση θα εξελιχθεί ως μία αντιπαράθεση μεταξύ διαφορετικών εκδοχών των ίδιων γεγονότων, ανάμεσα σε όσα έχει δηλώσει ο Τραμπ και σε αυτά που θα καταθέσει ο Κόμεϊ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.