Κατεχόμενα: Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου το πλήρωμα του αλιευτικού

Ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου στα κατεχόμενα, αναμένεται να παρουσιαστεί το πενταμελές πλήρωμα κυπριακού αλιευτικού, που συνελήφθη από τον κατοχικό τουρκικό στρατό την Παρασκευή, ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα ανοιχτά του Ακάμα.

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει προβεί ήδησε έντονο διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και με την πρεσβεία της Αιγύπτου, καθώς οι πέντε ψαράδες είναι Αιγύπτιοι. Στόχος είναι η απελεύθερωση των πέντε το συντομότερο δυνατό.

Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καϊκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου ο εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δϋναμης στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ δήλωσε ότι η ΟΥΝΦΙΥΠ γνωρίζει για το περιστατικό με το ψαροκάικο και είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος.

Εκπρόσωπος Τύπου της ιδιοκτήτριας εταιρείας του αλιευτικού, «Τα ψαροικάικα», Πάμπο Μιτίδη, δήλωσε στο Sigma Live ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ποιες κατηγορίες θα απαγγελθούν στο πλήρωμα Αιγυπτιακής καταγωγής.

Παράλληλα ανέφερε ότι το κυπριακό αλιευτικό εξακολουθεί να είναι μέσα στο λιμάνι της Κερύνειας και φρουρείται από τις κατοχικές αρχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.