Και η Ινδία παραμένει προσηλωμένη στην Συμφωνία για το Κλίμα

Η Ινδία παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που επιτεύχθηκε στο Παρίσι το 2015, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Ναρέντρα Μόντι, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποχωρήσουν από την παγκόσμια συμφωνία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας είχε δηλώσει ότι η Ινδία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλες χώρες.

«Η Ινδία υπό την ηγεσία του Σρι Μόντι θεωρεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως ένα άρθρο της πίστεως και παραμένει σταθερή στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συμφωνία του Παρισιού, ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλες χώρες», δήλωσε ο υπουργός Πιγούς Γκόγιαλ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ινδίας Χαρς Βαρντχάν δήλωσε ότι η χώρα του, η οποία είναι τρίτη παγκοσμίως στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι θα κάνει το καλύτερο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.