Kίνα προς ΗΠΑ: Δεν μένει άλλη επιλογή από τα αντίποινα

Αποφασισμένο να προβεί σε αντίποινα εμφανίζεται το Πεκίνο, γεγονός που σημαίνει, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει πραγματικότητα η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς στο σύνολο των προϊόντων, που εισάγονται από τις ηπα.

«Η Κίνα πάντα τόνιζε ότι ο μόνος σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι εμπορικές διαφορές είναι μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων σε ισότιμη, ειλικρινή βάση και κλίμα αμοιβαία σεβασμού. Αυτή τη φορά, όμως, όλα όσα κάνουν οι ΗΠΑ δεν δίνουν την εντύπωση ειλικρίνειας ή καλών προθέσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γενγκ Σουάνγκ, προσθέτοντας ότι το Πεκείνο δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα.

Ο Γκενγκ αρνήθηκε να απαντήσει σε υποθετικές ερωτήσεις, όπως το τι θα πράξει το Πεκίνο σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ενεργοποιήσουν δασμούς και σε επιπλέον εισαγωγές αξίας 267 δισ. δολαρίων, όπως προειδοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η Κίνα επανεξετάζει τα σχέδιά της για αποστολή στην Ουάσιγκτον με στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών για το εμπόριο, μετά την αμερικανική απόφαση.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής εξαρτήματα για έξπυνες συσκευές της Apple και άλλα καταναλωτικά αγαθά, όπως βρεφικά καθίσματα αυτοκινήτων έχουν μείνει εκτός της λίστας των ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει εάν η αντιπαράθεση κλιμακωθεί περαιτέρω.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.