Κίνδυνο να κερδίσει ο Βίλντερς τις εκλογές βλέπει ο ολλανδός πρωθυπουργός

«Πραγματικό κίνδυνο» να κερδίσει τις εκλογές στην Ολλανδία ο ακροδεξιός πολιτικός Χέερτ Βίλντερς, βλέπει ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος στις 16 Μαρτίου να ξυπνήσουμε σ’ αυτή τη χώρα και ο Χέερτ Βίλντερς να ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος και αυτό θα στείλει ένα σινιάλο στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο ολλανδός πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ρότερνταμ.

Ο Ρούτε κάλεσε τους ολλανδούς ψηφοφόρους να σταματήσουν στις κάλπες τον «κακό λαϊκισμό».
Οι δημοσκοπήσεις έδιναν στον Βίλντερς ακόμα και την πρώτη θέση, αν και αν τις τελευταίες εβδομάδες έχει υποχωρήσει και έχει βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Αναφερόμενος στη διαμάχη Τουρκίας – Ολλανδίας που ξέσπασε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακού, ο Ρούτε δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως η Άγκυρα θέλει να επέμβει στις εκλογές της Τετάρτης. «Δεν πιστεύω πως η ιδέα τους ήταν να επηρεάσουν τις εκλογές» σημείωσε.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στις σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας μετά την άρνηση των ολλανδικών αρχών να επιτρέψουν στον Τσαβούσογλου και μία ακόμα υπουργό να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις σε ολλανδικές πόλεις.

Ο Ερντογάν έδωσε ρεσιτάλ ύβρεων το Σαββατοκύριακο, ενώ ο Μαρκ Ρούτε ξεκαθάρισε ότι δεν ζητά συγνώμη, αλλά θέλει αποκλιμάκωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.