Κόρμπιν: Να αλλάξουμε εξωτερική πολιτική για να μειώσουμε τον κίνδυνο της τρομοκρατίας

Η εξωτερική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου θα αλλάξει με μία κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος, με στόχο να μειώνει αντί να αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα, δήλωσε ο ηγέτης του, Τζέρεμι Κόρμπιν, δύο εβδομάδες πριν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Ο ηγέτης της βρετανικής Κεντροαριστεράς σημείωσε ότι πολλοί ειδικοί συνδέουν την εμπλοκή του Η.Β. σε πολέμους στο εξωτερικό με την τρομοκρατία εντός της χώρας.

Δεσμεύθηκε ακόμη να ανατρέψει την πολιτική μείωσης των δαπανών για την αστυνόμευση, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπαίτιοι για τις επιθέσεις είναι οι τρομοκράτες και όχι η ανεπάρκεια των αρχών ασφαλείας.

Πολιτικοί του αντίπαλοι επέκριναν τον ριζοσπάστη αριστερό πολιτικό, ο οποίος έχει ανελιχθεί στην ηγεσία των Εργατικών από το 2015.

Ο συντηρητικός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «απολύτως τερατώδες» ότι ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος επιχείρησε «να δικαιώσει ή να νομιμοποιήσει τις πράξεις των τρομοκρατών».

Ο ηγέτης των κεντρώων Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατηγόρησε επίσης τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι χρησιμοποίησε τη «γκροτέσκα» επίθεση στο Μάντσεστερ «για να διατυπώσει πολιτικό επιχείρημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.