Κόρμπιν: Όχι υπέρ των εθνικών συμφερόντων η συμφωνία Συντηρητικών – DUP

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ασκώντας κριτική στη συμφωνία Συντηρητικών και δεξιού βορειοϊρλανδικού DUP για τη στήριξη της κυβέρνησης μειοψηφίας της Τερέζα Μέι, σημείωσε ότι αυτή «δεν είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων» του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η λιτότητα απέτυχε», τόνισε ο ηγέτης του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων.

«Οι περικοπές σε ζωτικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να σταματήσει σε όλη την έκταση του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνον στην Βόρεια Ιρλανδία», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει σε δύο ερωτήματα: από πού θα βρεθούν τα χρήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας Συντηρητικών – DUP; Επίσης, θά λάβουν όλα τα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου την επιπλέον χρηματοδότηση που θα λάβει η Βόρεια Ιρλανδία ως τμήμα της συμφωνίας;», συνέχισε ο ηγέτης των Εργατικών.

«Αυτή η συμφωνία Τόρις – DUP προφανώς και δεν είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων, είναι όμως προς όφελος του συμφέροντος του κόμματος της Μέι για να παραμείνει στην εξουσία», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.