Κοριτσάκι γεννήθηκε μόλις στις 25 εβδομάδες κύησης-«Το να μην μπορώ να τη βλέπω ήταν τόσο δύσκολο»

Ένα βρέφος, το οποίο γεννήθηκε στις 25 εβδομάδες, ενώ οι γονείς του έκαναν διακοπές στην Κύπρο, επέστρεψε στη Βρετανία και η κατάσταση της υγείας του πηγαίνει πολύ καλά.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive, η 27χρονη Bethany Smith γέννησε τη Molly στις 29 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα των διακοπών τους στην Κύπρο. Με τη γέννηση της κορούλας της όμως άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να εξασφαλίσει ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να επιστρέψουν μαζί πίσω στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η οικογένεια έπρεπε να συγκεντρώσει 46.000 λίρες Αγγλίας για να πληρώσει για ένα ιδιωτικό τζετ με ιατρικό προσωπικό και μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με τη βοήθεια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Lucy Air Ambulance for Children, η Molly αφίχθηκε στο αεροδρόμιο του Έξετερ τον Ιούλιο και έκτοτε λαμβάνει 24ωρη θεραπεία στο Νοσοκομείο Derriford.

Η μητέρας της δήλωσε ότι «η Molly τα πάει πολύ καλά. Από τότε που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε καταπληκτική φροντίδα και σφύζει από ζωή. Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι πραγματικά ικανοποιημένοι με την πρόοδό της».

Η όλη εμπειρία έχει επηρεάσει την οικογένεια με διαφορετικούς τρόπους. Ο μπαμπάς της Molly, Jan Cleathero, είπε ότι δυσκολευόταν να δεθεί με την κόρη του, καθώς δεν μπορούσε να την κρατήσει.

«Ακόμα δεν έχω κρατήσει τη Molly γιατί παλεύω να δεθώ μαζί της, όχι επειδή δεν θέλω, αλλά επειδή είναι δύσκολο», είπε ο πατέρας.

Ο Jan και η Bethany χώρισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν γεννήθηκε η Molly, καθώς έπρεπε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να φροντίσει τα άλλα παιδιά τους, ενώ η σύζυγός του έμενε στην Κύπρο.

«Οι πρώτες εβδομάδες ήταν τόσο δύσκολες», είπε. «Το να μην μπορώ να τη βλέπω ήταν τόσο δύσκολο. Το να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο κάθε μέρα, να επιστρέφω και να με ρωτάει η άλλη μου κόρη κάθε μέρα, πώς είναι η Molly; Πώς είναι η μαμά; Το να πρέπει να της λέω κάθε μέρα ότι είναι καλά και να μην ξέρω ότι είναι αλήθεια, ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω ποτέ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.