Κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή ο Οργανισμός Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και αποτελεί κορυφαίο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ, αλλά η αμερικανική Δικαιοσύνη δεν καταλαβαίνει απ’ αυτά και έτσι δικαστήριο τη Νέας Υόρκης έκρινε ένοχο για φοροδιαφυγή τον επιχειρηματικό όμιλό του, Οργανισμό Τραμπ. Ο ίδιος ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, δεν ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή που θα επιβληθεί στον Οργανισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στις 13 Ιανουαρίου. Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, ανακοίνωσε πως το δικαστήριο έκρινε ένοχες δύο εταιρείες του Οργανισμού, την Trump Corporation και την Trump Payroll Corporation, για φορολογικές απάτες. Οι «φορολογικές» ατασθαλίες έχουν να κάνουν με μια περίοδο 13 ετών, ιδίως σε ό,τι αφορά αποζημιώσεις κορυφαίων στελεχών με στόχο την αποφυγή καταβολής φόρων.

«Καμία εταιρεία υπεράνω του νόμου»
«Στο Μανχάταν καμιά εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο εισαγγελέας της μητρόπολης των ΗΠΑ, Άλβιν Μπραγκ,Μπραγκ, υπογραμμίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζεται ποινικά.

Για την ίδια υπόθεση, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ, ο Άλεν Βάισελμπεργκ, είχε ομολογήσει την ενοχή του για 15 κατηγορίες απάτης και φοροδιαφυγής που αφορούσαν αδήλωτα εισοδήματα 1,76 εκατ. δολαρίων την περίοδο 2005-2021 στις ΗΠΑ. Κατά την έναρξη της δίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» από τους Δημοκρατικούς εναντίον του.

Ο μεγιστάνας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.