Κύπρος: Πορεία Κούρδων ενάντια στην τουρκική επέμβαση στη Συρία

Κούρδοι οι οποίοι ζουν στην Κύπρο πραγματοποίησαν πορεία στη Λευκωσία για την καταδίκη της τουρκικής επέμβασης στη Συρία και των επιθέσεων κατά του κουρδικού πληθυσμού της χώρας.

Οι Κούρδοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί πορεύτηκαν προς το «Σπίτι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιπροσωπεία των Κούρδων επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο ψήφισμά τους, το οποίο υπογράφουν τα Κόμματα Κουρδικής Εθνικής Συμμαχίας στη Συρία (Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης – Yekiti, Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα – KDP, Κουρδικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα – Μεταρρυθμιστικό Κίνημα, Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Συμφιλίωσης), τα Κόμματα Δημοκρατικής και Αριστερής Συμμαχίας στη Συρία (Ανανεωτικό Κίνημα Κουρδιστάν, Κουρδικό Αριστερό Κόμμα, Κόμμα Πρασίνων Κουρδιστάν, Κόμμα Αλλαγής Κουρδιστάν, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και τα Κόμματα Κινήματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης – PYD, Φιλελεύθερη Ένωση Κουρδιστάν, Κόμμα Εθνικής Πορείας Κουρδιστάν, Ελεύθερη Εθνική Ένωση – Rojava, Κουρδικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Δημοκρατικό Κόμμα Ειρήνης Κουρδιστάν), οι Κούρδοι επισημαίνουν ότι η τελευταία επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, στην πόλη Τζαραμπλούς, «αποτελεί συνέχεια της παλιάς, αλλά και νέας αυτοκρατορικής πολιτικής της και ένα σχέδιο κατάληψης συριακού εδάφους, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του ISIS».

Σημειώνουν επίσης, ότι το αληθινό σχέδιο της Τουρκίας είναι «η καταπολέμηση του δημοκρατικού πλάνου», που ξεκίνησε από το Λαϊκό Συμβούλιο της Συρίας, για την επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης στη χώρα και η δημιουργία σύγκρουσης μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της συριακής κοινωνίας. Καταδικάζουν επίσης, την κατοχή του συριακού εδάφους από το τουρκικό κράτος και καλούν τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο τουρκικό καθεστώς, προκειμένου αυτό να σταματήσει την επέμβασή του στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και να ζητήσει την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.