Λαβρόφ: Καμία υποχώρηση στους τρομοκράτες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Δεν πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις στους τρομοκράτες» που εμπλέκονται στη συριακή κρίση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου στη Μόσχα.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο υπουργό, ο Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα «οι διαπραγματευτές μας, καθώς και η προσεχής τριμερής συνάντηση μαζί με τον Ιρανό ομόλογό μας να επιτρέψουν να καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα συντείνουν στην προώθηση της διαδικασίας διευθέτησης στη Συρία (…) αλλά χωρίς να γίνουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στους τρομοκράτες».

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων στην Τουρκία για την ταχεία αντίδρασή της στη δολοφονία.

Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τη βούληση της Τουρκίας να συνεχίσει «το κοινό έργο για την πολιτική διευθέτηση στη Συρία, όπως και για την ανάπτυξη του συνόλου των διμερών σχέσεων».

Τόνισε πως ο βασικός στόχος του δράστη ήταν να βλάψει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις «και να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχουμε επιτύχει με τις κοινές μας προσπάθειες τον τελευταίο καιρό». «Η Ρωσία όπως και η Τουρκία αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους οργανωτές της εγκληματικής ενέργειας να επιτύχουν τον στόχο τους» πρόσθεσε.

Αργότερα σήμερα, ο Λαβρόφ θα έχει διαβουλεύσεις για την κατάσταση στη Συρία με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Στο τέλος των συνομιλιών, θα διεξαχθεί τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.