«Λουκέτο» στα εστιατόρια του Τζέιμι ‘Ολιβερ

Σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης τέθηκε η αλυσίδα εστιατορίων του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, βάζοντας «λουκέτο» σε 25 εστιατόρια και αφήνοντας χωρίς δουλειά 1.000 εργαζομένους.

Ο όμιλος εστιατορίων, που περιλαμβάνει την ιταλική αλυσίδα Barbecoa and Fifteen, όρισε ως διαχειρίστρια την ΚPMG. Συνολικά, η υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης επηρεάζει 25 εστιατόρια, με τα 22 στην Ιταλία. Ο διάσημος σεφ εξέφρασε τη λύπη του για τη δυσμενή εξέλιξη. «Αναγνωρίζω πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό για τον οποιονδήποτε που επηρεάζεται», ανέφερε ο κ. Όλιβερ, που είχε συμβάλει φέτος με χρηματοδότηση τεσσάρων εκατ. στερλινών.

Οι διαχειριστές σε ανακοίνωσή τους διευκρινίζουν ότι ο όμιλος εστιατορίων είχε επιχειρήσει να εξασφαλίσει πρόσθετες επενδύσεις και ο κ. Όλιβερ συνέβαλε με 4 εκατ. στερλίνες. «Παρ’ όλα αυτά, χωρίς την παρουσία κατάλληλης επένδυσης και εν μέσω πολύ δύσκολων επιχειρηματικών συνθηκών, η διοίκηση κατέφυγε στη λύση της αναγκαστικής διαχείρισης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τo εστιατόριο Fifteen Cornwall στο Watergate Bay, που λειτουργεί υπό καθεστώς franchise, δεν επηρεάζεται από την απόφαση, ενώ και τα διεθνή εστιατόρια Jamie’s Italian, Jamie’s Pizzeria και Jamie’s Deli θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας στήριξαν την τελευταία δεκαετία, ήταν πράγματι μεγάλη ευχαρίστηση να σας εξυπηρετήσουμε», πρόσθεσε ο κ. Όλιβερ, γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία μαγειρικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.