Μακρόν: Κανένα μεταναστευτικό κέντρο κλειστού τύπου στη Γαλλία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Γαλλία δεν πρόκειται να ιδρύσει κέντρα κλειστού τύπου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο έδαφός της, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Εξήγησε ότι αυτό δεν θα γίνει επειδή η Γαλλία δεν είναι «χώρα της πρώτης γραμμής», δηλαδή δεν είναι εκείνη στην οποία φτάνουν πρώτα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην πορεία τους προς την Ευρώπη.

Ο κ. Μακρόν τάσσεται υπέρ της δημιουργίας τέτοιων κέντρων στις χώρες πρώτης αποβίβασης, δηλαδή στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, αλλά σε εθελοντική βάση.

Ο Μακρόν χαιρέτισε πάντως τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο, χαρακτηρίζοντάς την «σημαντικό βήμα» για την επίλυση του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.