Μέι: Ο λαός της Σκωτίας δεν επιθυμεί δεύτερο δημοψήφισμα

Ο λαός της Σκωτίας δεν επιθυμεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, μετά από εκείνο του 2014, τόνισε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, μετά την ανακοίνωση της Πρώτης Υπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον περί διεκδίκησης από το Εδιμβούργο δεύτερου δημοψηφίσματος το 2018 ή το 2019.

Ο εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού, ωστόσο, απέφυγε να δηλώσει ότι το Λονδίνο θα μπλοκάρει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις (σ.σ. Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία), βρίσκοντας κοινό έδαφος σε σειρά ζητημάτων σχετικών με την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πριν από κάτι περισσότερο από δύο χρόνια, ο λαός της Σκωτίας ψήφισε την παραμονή της χώρας ως τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και η ίδια η κυβέρνηση της Σκωτίας είχε μιλήσει για απόφαση με διάρκεια “μιας γενιάς”. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο σκωτσέζικος λαός δεν θέλει δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο θα ήταν διχαστικό και θα δημιουργούσε οικονομική αβεβαιότητα τη χειρότερο δυνατή στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.