Μέι: Θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία με την Ε.Ε. για το Γιβραλτάρ

Η Μ. Βρετανία θα επιδιώξει να συνάψει συμφωνία με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ στο νοτιότερο άκρο της ιβηρικής χερσονήσου κατά τις διαπραγματεύσεις της για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για την κυριαρχία του θύλακα χωρίς την συναίνεση των πολιτών του, δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Έπειτα από την συνάντηση της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η κ. Μέι τόνισε ότι η Μ. Βρετανία αναμένει την έναρξη των επίσημων συνομιλιών με την Ε.Ε., μόλις η Ένωση καταλήξει στις κατευθυντήριες γραμμές της.

«Η πρωθυπουργός επίσης έκανε σαφές ότι αναφορικά με το ζήτημα του Γιβραλτάρ, η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αλλάξει: το Η.Β. θα επιδιώξει την σύναψη μιας συμφωνίας με τους καλύτερους δυνατούς όρους για το Γιβραλτάρ κατά τις διαπραγματεύσεις εξόδου από την Ε.Ε., ενώ δεν θα τεθεί σε καμία διαπραγμάτευση η κυριαρχία του Γιβραλτάρ δίχως την συναίνεση των πολιτών του βρετανικού θύλακα», ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο της κ. Μέι, με ανακοίνωση του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.