Ως καλύτερη από ό,τι εδώ και έναν χρόνο εκτιμά την κατάσταση στο μεταναστευτικό η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που δεσμεύθηκε σε ομιλία της στη Βουλή ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στη Γερμανία και για την επιτάχυνση του επαναπατρισμού όσων οι αιτήσεις ασύλου στη χώρα έχουν απορριφθεί.
Μετά την ήττα του κόμματός της στις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, όπου η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση παρέδωσε την τρίτη θέση στο ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η Γερμανίδα καγκελάριος διατήρησε το αποφασιστικό της ύφος κατά τη διάρκεια της σημερινής της ομιλίας ενώπιον της γερμανικής βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και απέρριψε την ιδέα ότι η είσοδος των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα θα οδηγήσει σε περικοπή παροχών προς τους γερμανούς πολίτες, η οποία προβάλλεται από ορισμένους.
Η Άγκελα Μέρκελ υπερασπίσθηκε επίσης τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις και δήλωσε ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Αγκυρα για τον περιορισμό της ροής προσφύγων και μεταναστών είναι αναγκαία και μπορεί να χρησιμεύσει ως υπόδειγμα για συμφωνίες με άλλες χώρες.
Μέρκελ: Καλύτερη η κατάσταση στο μεταναστευτικό – Δεσμεύσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































