Μέρκελ προς 27: Να μείνουμε ενωμένοι ενόψει του Brexit

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την Πέμπτη τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμείνει ενωμένη ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο με τη Βρετανία.

«Είμαστε απολύτως σύμφωνοι πάνω στο ότι δεν μπορούμε να είμαστε διαιρεμένοι», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

«Οι 27 πρέπει να δράσουν από κοινού στις διαπραγματεύσεις, αλλά οφείλουμε πρώτα να περιμένουμε για να μάθουμε πώς η Βρετανία σκέπτεται την έξοδό της», πρόσθεσε.

Δημοσιογράφος του Press Association, επικαλούμενος το γραφείο της Μέι, είπε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη μεγάλη ομιλία για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι έχει υποσχεθεί να ενεργοποιήσει έως τα τέλη Μαρτίου το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Νωρίτερα, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είπε ότι η Ισπανία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να υπερασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της ενόψει της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη Βρετανία ζουν δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί και η χώρα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς νέων από την Ισπανία οι οποίοι αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ισπανία και τη Βρετανία για το Brexit δεν θα γίνουν απευθείας, αφού η Ισπανία είναι ανάμεσα στα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και η Μαδρίτη θα εκπροσωπηθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.