Μέρκελ: Σύμμαχος η Βρετανία και μετά το Brexit

Η Βρετανία θα παραμείνει σύμμαχος, έστω και αν πάψει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον, υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εν όψει της εκλογής του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας την επόμενη εβδομάδα.

Εφόσον επαληθευτούν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο Μπόρις Τζόνσον, θα είναι εκείνος που θα διαδεχτεί την Τερέζα Μέι.

Όσον αφορά το είδος της συνεργασίας που θα έχει η Βρετανία με τους Ευρωπαίους εταίρους υπό τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό, η Μέρκελ τόνισε ότι αυτό εξαρτάται από εκείνον και κυρίως πώς θα προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην πρώτη της συνέντευξη στην «Guardian» και τέσσερις ακόμη ευρωπαϊκές εφημερίδες, μετά την επικύρωση του διορισμού της, τόνισε ότι ένα άτακτο Brexit θα έχει «μαζικά αρνητικές επιπτώσεις» και για τη Βρετανία και για την Ε.Ε. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε η φον ντε Λάιεν, οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να παράσχουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε χώρες όπως η Ιρλανδία, που φέρουν το κύριο βάρος αυτού του αποτελέσματος.

Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει αππό την Ένωση, στις 31 Οκτωβρίου. Ο Τζόνσον έχει διαμηνύσει ότι, εφόσον είναι ο νέος πρωθυπουργός, στόχος του είναι να οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ένωση, με ή χωρίς συμφωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.