Μέρκελ: Θανατική ποινή ίσον τέλος της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι είναι ευάλωτη σε εκβιασμό λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό, ενώ συμπληρώνει ότι επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα θα σήμαινε λήξη κάθε ευρωπαϊκής προοπτικής.

«Είμαι απολύτως ελεύθερη να διατυπώνω με σαφήνεια απόψεις σχετικά με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία. Και τούτο ισχύει όχι μόνο δημοσίως, αλλά κυρίως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Είναι απολύτως σωστό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση τής δίνει βοήθεια, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει δεχτεί 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, όπως προβλέπει η εν λόγω συμφωνία», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξή της στην Kölner Stadt-Anzeiger.

Σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κριτική μας, δεν τίθεται θέμα, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε επίσης και έξυπνοι, διότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον μας. Εντούτοις η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.