Μετά από 48 χρόνια εξιχνιάστηκε υπόθεση βιασμού και δολοφονίας ανήλικης- Πως έφτασαν στον δράστη

Η αστυνομία του Καναδά υποστηρίζει πως έλυσε μία από τις πιο δύσκολες και σημαντικές ανεξιχνίαστες υποθέσεις στο Κεμπέκ. Ένας βιασμός και μια δολοφονία ενός 16χρονου κοριτσιού το 1975 συνδέονται με έναν άνδρα από τη Δυτική Βιρτζίνια.

Ο εν λόγω άντρας πέθανε πριν από 40 και πλέον χρόνια. Τα στοιχεία του DNA επιτρέπει στην αστυνομία στο Longueuil του Κεμπέκ να είναι απολύτως σίγουροι ότι ο Franklin Maywood Romine δολοφόνησε την έφηβη Sharron Prior στο προάστιο του Μόντρεαλ.

Ο Romine γεννθήθηλε το 1946 και η εκταφή της σορού του έγινε από ένα νεκροταφείο της Δυτικής Βιρτζίνια στις αρχές Μαΐου με σκοπό να υποβληθεί σε εξετάσεις DNA ώστε να επιβεβαιωθεί η σχέση του με το έγκλημα.

Η αστυνομία του Longueuil δήλωσε πως το DNA του Romine – άντρας με βαρύ και μακρύ ποινικό ιστορικό – ταιριάζει με δείγμα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

Επιπλέον, ταιριάζει με τη σωματική περιγραφή του υπόπτου που έδωσε ένας μάρτυρας.

Μάλιστα, ο βιασμός και η δολοφονία της Prior παρέμεναν ανεξιχνίαστα από τότε που εξαφανίστηκε στις 29 Μαρτίου 1975, αφού ξεκίνησε να συναντήσει φίλους σε μια πιτσαρία κοντά στο σπίτι της στη γειτονιά Pointe-St-Charles του Μόντρεαλ και δεν γύρισε ποτέ.

Η σορός της βρέθηκε τρεις ημέρες αργότερα σε μια δασώδη περιοχή στο Longueuil, στη νότια ακτή του Μόντρεαλ. Οι αρχές ερεύνησαν πάνω από 100 υπόπτους μέχρι σήμερα, αλλά ποτέ, ωστόσο, δεν προέβησαν σε συλλήψεις.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το όνομα του Franklin Maywood Romine μέχρι πέρυσι δεν είχε συνδεθεί με την έρευνα, σύμφωνα με το WCHS-TV του Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια.

Την στιγμή που η αστυνομία του Longueuil άρχισε να ψάχνει τα ποινικά μητρώα, βρήκε ένα εκτεταμένο ιστορικό βίας και προσπάθειες του Romine να αποφύγει την επιβολή του νόμου μετακινούμενος μεταξύ της Δυτικής Βιρτζίνια και του Καναδά.

Ο Romine λίγους μήνες μετά τη δολοφονία της Prior το 1975, συνελήφθη από Καναδούς συνοριακούς αξιωματούχους και εκδόθηκε πίσω στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε έως 10 ετών για σεξουαλική επίθεση στην υπόθεση του Parkersburg.

Λίγο μετά την αποφυλάκισή του το 1982 πέθανε, παρόλο που οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν καταφέρει να βρουν πιστοποιητικό θανάτου που να αναφέρει λεπτομερώς τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του.

Η σορός του επέστρεψε στη μητέρα του στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου η οικογένειά του τον έθαψε στο νεκροταφείο Pine Grove της κομητείας Putnam της Δυτικής Βιρτζίνια.

Όταν έγινε η εκταφή της σορού του Romine τον περασμένο μήνα, ο τοπικός εισαγγελέας Mark Sorsaia χαρακτήρισε το έγκλημα κατά της έφηβης «το πιο κακό στοιχείο της ανθρώπινης φυλής».

«Είναι ένας συνδυασμός του πιο κακού στοιχείου στην ανθρώπινη φυλή, που έρχεται σε επαφή με το πιο αθώο στοιχείο στην ανθρώπινη φυλή – ένα παιδί», δήλωσε στο WCHS. «Κάποια πράγματα είναι χειρότερα από τον θάνατο – να χάνεις ένα παιδί έτσι, για μια οικογένεια, για μια μητέρα. Να ξέρεις ότι το παιδί σου πέθανε με αυτόν τον τρόπο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.